# Programme 130th session of the Scientific Council 23-24 September 2021

https://indico.jinr.ru/event/2354/

#### Combined format

## 23 September 2021, Thursday

15:00	1.	Opening of the session	G. Trubnikov	5 min.
15:05	2.	Election of Co-chair of the Scientific Council	G. Trubnikov	10 min.
15:15	3.	Approval of the session agenda	Co-chair	5 min.
15:20	4.	Report by the JINR Director	G. Trubnikov	50 min.
16:10	5.	Discussion of the Director's report	Co-chair	15 min.
16:25	6.	Appointment of the Editing Board for drafting the resolution of the Scientific Council	Co-chair	5 min.
16:30	7.	Recommendations of the Programme Advisory Committees taken at the meetings in June 2021:		1 hour
16:30		<ul> <li>PAC for Particle Physics</li> </ul>	I. Tserruya	20 min.
16:50		<ul> <li>PAC for Nuclear Physics</li> </ul>	M. Lewitowicz	20 min.
17:10		<ul> <li>PAC for Condensed Matter Physics</li> </ul>	D. Nagy	20 min.
		Break		
17:50	8.	Four pillars of BLTP	D. Kazakov	30 min.
18:20	9.	Reports by young scientists recommended by the PACs:		
		Effect of charged lipids on β-amyloid peptide interactions with a phospholipid membrane	D. Badreeva	20 min.
18:40	10.	Awarding the Letter of commendation on behalf of the Ministry of Science and Higher Education of the Russian Federation	G. Trubnikov	5 min.
18:45	11.	Directorate's proposal for awarding the title of Honorary Doctor of JINR	G. Trubnikov	5 min.

## 24 September 2021, Friday

15:00	12.	Progress of implementation of the NICA project	R. Lednický	20 min.
15:20	13.	First steps in implementation of the JINR Long- Term Development Strategic Plan	G. Trubnikov	20 min.
15:40	14.	Greeting statements by representatives of the diplomatic missions of Member States of JINR		10 min.
15:50	15.	Presentation by the laureate of the Bruno Pontecorvo Prize	K. Niwa	30 min.
16:20	16.	Announcement of the new elections of Director of BLTP	G. Trubnikov	5 min.
16:25	17.	Ceremony of giving diplomas to the winners of the JINR annual prizes for the best papers in the fields of scientific research, instruments and methods, and applied research	G. Trubnikov	30 min.

#### Buffet break

### Closed session

17:20	18.	General discussion. Adoption of the Resolution of the Scientific Council	Co-chair	1 hour
18:20	19.	Closing of the session	G. Trubnikov	5 min.

Dinner